Zmáčkněte ESC pro zavření

Stenata

Tipy na vše o Stenata přímo od chovatelů pro chovatele.

Proč si nekupovat psa, ale vzít ho z útulku


Útulky už pejsky, kteří jsou s nimi delší dobu, znají. Některé útulky provozují dočasné péče. Pejsci v dočaskách jsou umístěny do rodiny a při podpisu adopční smlouvy se rodi..

5 důvodů, proč adoptovat psa z útulku


Pakliže uvažujete o tom, že byste si pořídili pejska, dost možná přemýšlíte nad tím, jakou cestou se vydat – zda si pořídit nějakého psa s papíry, nebo kupříkladu si vybrat s..

Štěně jako nový člen rodiny


Vlastnit štěně je velká zodpovědnost. Před adopcí štěněte je důležité vědět, co očekávat. Od výcviku přes krmení až po socializaci, je toho hodně, co je třeba zvážit. Zde je ..

Ruský toy (moskevský dlouhosrstý toy teriér)


Povaha plemene  Ruský toy je milý, přátelský, veselý, má rád společnost lidí, je prostě takový, jaký má správný společenský pes být. Není agresivní, ale ani bázlivý. Je výbor..

Kromforlaender (Kromforländer )


Povaha plemene Kromforländer má mimořádně dobré vlastnosti. Dobře se snáší s jinými psy, vychází dobře s dětmi. K neznámým lidem se chová spíše zdrženlivě. Kromforländer je s..

Yorkšírský teriér


Yorkšírský teriér (Yorkshire Terrier, jorkšír, jorkšírák) Povaha plemene Jorkšírský teriér je velmi oddán svému pánu, k cizím lidem je většinou nedůvěřivý. Je velmi živý a te..

Velšteriér - Welsh Terrier


Povaha plemene Jako snad všichni teriéři i velšteriér se projevuje velice živě a energicky, má rozhodně svojí hlavu, je dost tvrdohlavý a nikdy ho neomrzí jakákoli hra. Patří..

Slovenský čuvač


(Slovakian chovach) Povaha plemene Slovenský čuvač je velice dobrý společník. Miluje všechny členy rodiny a svou lásku rozděluje mezi všechny členy rodiny stejnou mírou. Hodí ..

Moskevský strážní pes


Moskevský strážní pes Povaha plemene Na první pohled moskevský strážní pes připomíná bernardýna. Nezdědil po něm hezký a mírumilovný vzhled, ale především obrovskou oddanost s..

Mexický naháč


Mexický naháč (Xoloitzquintle, xolo ) Povaha plemene Mexický naháč Mexický naháč je klidný nebojácný pes, od přírody šťastný a veselý. Dospělý xolo, jak se mu také říká, je zv..

Maďarský chrt


Maďarský chrt (Magyar Agar) Povaha plemene Pokud mluvíme o chrtech, není snad ani nutné zdůrazňovat, že jde o psy rychlé a vytrvalé. O maďarských chrtech to nelze neříct, jde ..

Komondor


Komondor (Hungarian Sheepdog) Povaha plemene Tento samostatný, vyrovnaný, otužilý a k sobě tvrdý pes je ještě velmi svázán s přírodou. Jedná podle vlastního uvážení. Chovatelé..

Kerry Blue Teriér


Kerry Blue Teriér Povaha plemene Kerry blue teriér je veselý, temperamentní, přítulný pes s kouzelným a přitažlivým zevnějškem, ale je i velmi pozorný. Má velmi rychlé reakce...

Glen of Imaal Teriér


Glen of Imaal Teriér (Irish Glen of Imaal Terrier) Povaha plemene V mládí je Glen of Imaal teriér neúnavný, svéhlavý, odvážný, veselý a neustále dobře naladěný. V dospělosti j..

Biewer Yorkshire Terrier


Biewer Yorkshire Terrier Povaha plemene Biewer patří mezi inteligentní a veselá plemena. Svému pánovi jsou oddanými společníky. Milují zábavu a rošťárny. Jsou to však také vel..

Bernský salašnický pes


Bernský salašnický pes Povaha plemene Při popisu povahy bernského salašnického psa je možné použít samé superlativy. Tento pes je totiž vynikajícím přítelem svého pána i jeho ..

Bernský honič


Bernský honič Povaha plemene Bernský honič patří mezi lovecká plemena, která se dnes musí přizpůsobovat moderní době. Jejich původně lovecké zaměření se stává překážkou pro pl..

Belgický ovčák


Belgický ovčák (malinois, groenendael, tervueren, lakenois) Povaha plemene Plemeno belgických ovčáků je známé především díky celé řadě vynikajících povahových vlastností, kter..

Bedlington teriér


Bedlington teriér (bedlingtonský teriér) Povaha plemene Povaha bedlingtonského teriéra je dílem paradoxů. Tak jako všichni teriéři má i bedlingtonský teriér výrazný lovecký ta..

Barzoj - ruský chrt


Barzoj - ruský chrt Povaha plemene Chování barzoje téměř kopíruje jeho celkový vzhled - je to klidný a vyrovnaný pes, k rodině chovatele přítulný, vůči cizím lidem si zachováv..

Australský honácký pes


Australský honácký pes (Australien Cattle Dog, Queensland Heeler, Blue Heeler) Povaha plemene Australský honácký pes zdědil všechny dobré povahové vlastnosti svých předchůdců...

Americký bezsrstý teriér


Americký bezsrstý teriér Povaha plemene Americký bezsrstý teriér je velice intelientní, živé a bystré plemeno. Je společenský a rád se podílí na jakékoli činnosti svého pána. ..

Když se narodí mrtvá štěňata


Aug 2, 2021 ... Do druhé kategorie patří případy, kdy se fence narodí mrtvé štěně nebo mrtvá štěňata a chovatel místo radosti z krásného vrhu hledá odpověď ...

Štěňata a agility - zdraví


Jul 26, 2015 ... Štěňata a agility - kdy začít? Pozor, pokud je pes v náročné zátěži,. Teorie mírného a středního tréninku (pokusy na bíglech) Mladé psy (6 ...

Co chcete vědět o Stenata?

Chcete vědět více o Stenata? Od nás dostanete nejžhavější informace, které se aktuálně týkají Stenata a podobných témat.

Online kurz pro štěňata


Online kurz pro štěňata ... Od 21.7.2021 otvírám speciální online kurz přímo pro štěňátka od 8 týdnů ( všech plemen) zaměřený na poslušnost. Je jedno v jaké fázi ...

Štěňata a agility


Jun 29, 2015 ... Pouze to ovlivní váš vztah a pes k vám bude mít větší/menší důvěru a proto bude sebejistější/váhavější. Jak říká Fred Brattain, psa trénujete 24 ...

Kurzy pro štěňata a začátečníky


Otvíráme kurzy pro štěňata a začátečníky založené na přirozené komunikaci a pozitivní motivaci na cvičišti ZKO Hostivař. Kurzy začínají ve středu 10.

Kurzy pro štěňata a začátečníky


Otvíráme kurzy pro štěňata a začátečníky založené na přirozené komunikaci a pozitivní motivaci. Kurz č. 1. začíná v pondělí 9.dubna, kurz č.2 ve středu 11.

Štěňata a agility - závěr


Mar 6, 2016 ... Na cvičáku si všímejte hlavně toho, zda psy agility baví. Pak zřejmě instruktor dá na pozitivní metody a psi tak mají s překážkami vytvořenou ...

Štěňata a agility - bez překážek


Sep 25, 2015 ... Když si odmyslíte překážky, co vlastně pes na parkuru dělá? Zrychluje, zpomaluje, točí se k psovodovi nebo od něj, předbíhá psovoda, ...

Proč nekrmit dospělou stravou i štěňata?


Jul 11, 2015 ... Vývoj štěněte · Proteiny pro pejsky – nejdůležitější částí stravy jsou výživové proteiny. · Kalcium (vápník) – Kalcium je u vašeho psa důležitý k ...

Školka pro štěňata


Mar 28, 2022 ... Psí školka je určena pro všechny rasy psů s průkazem i bez průkazu původu a hlavně pro jejich páníčky, kteří mají zájem svého pejska vychovat.

Štěňata a agility - pomůcky k agility


Dec 28, 2015 ... Jak už jsem psala, používám směrové povely, ale výhodnější se mi zdá naučit psa obíhat na stranové povely, snáze se tak naučí, že na povel " ...

Jak trénuju štěňata dog


Nov 25, 2014 ... Takže jsem už 4 štěňata (Sophinka je páté) nechala vyrůstat podle této teorie a výsledkem vždy byly dogy s mohutnýma svalama, ...

Jak dobře vybrat štěně u chovatele


Jan 12, 2017 ... A chovatel štěňata opravdu někdy v náručí „choval”. MÍSTO, kde jsou štěňata a fena je čisté a suché. Prostor, kde jsou štěňata s fenou by měl ...

Kvíz - štěňata


Feb 25, 2012 ... Kvíz - štěňata ... 1.V kolikátém týdnu by jsme si měli pořizovat štěně? ... Správná odpověď: za a. ... krmiva. 2.Kdy začnou štěněti vypadávat mléčné ...

Mýtus o schodech


Oct 22, 2014 ... Už několikrát jsem se setkala s tvrzením, že chůze ze schodů může být pro štěňata, a pro malá plemena i v dospělosti, nezdravá.

Proč mají štěňata zavěšené uši?


Sep 11, 2014 ... Proč mají štěňata zavěšené uši? Zase jednou jsem narazila na něco nového. Slyšeli jste někdy o „domestikačním syndromu“? Jestli ne, můžete si ...

Jak a čím krmit štěňata?


Mar 10, 2018 ... Ať už si štěňátko koupíte nebo se narodí vaší fence, je třeba vědět, jak štěňata krmit a čím. Pro malá štěňátka je ještě nevhodná klasická ...

Více toho o stenata nemáme

Pro další informace o stenata zkuste použít naše vyhledávání s upřesněnými hledanými výrazy, které vám dají další informace o stenata.