Zmáčkněte ESC pro zavření

Psí plemena

Tipy na vše o Psí plemena přímo od chovatelů pro chovatele.

Maltézský psík, vhodný parťák do domácnosti


Přemýšlíte nad pořízením psa, ale chcete spíše malé plemeno? Maltézský psík by mohla být ta správná volba právě pro vás! Na začátek pár zajímavostí: ,,maltézáčci" pochází z ..

Ruský barevný boloňský psík


(Russkaya tsvetnaya bolonka) Povaha ruského boloňského psíka Barevný boloňský psík patří mezi společenská plemena. Je inteligentní a hravý. Velmi rychle se učí a díky svému te..

Pekingský palácový psík


(Pekinéz) Povaha plemene Pekingský palácový psík působí už na první pohled jako velmi sebevědomé a klidné stvoření. Svého páníčka si umí získat milou a přítulnou povahou. Větš..

Maltézský psík


Maltézský psík (maltézák, maltézáček, maltézský pinč) Povaha plemene Maltézáček je milý a oddaný pes; citlivý, jemný, hravý a roztomilý. Jednoduše řečeno - ideální pes do bytu..

Havanský psík


Havanský psík (Havaneser, Bichon Havanais) Povaha plemene Havanský psík je velmi veselý, přítulný, laskavý, přívětivý, hravý, inteligentní, učenlivý, poslušný, hravý, mírný, m..

Boloňský psík


Boloňský psík Povaha plemene Stejně jako bišonek, je i boloňský psík citlivé zvíře, které reaguje na jemné signály a změny v chování člověka velmi intenzivně. Přítomnost něžné..

Border teriér, ideální parťák do rodiny


Teriéři jsou zejména aktivní a hbití psi. Zároveň se dokáží přizpůsobit životu svého majitele, a border teriér rozhodně není výjimkou! Border teriér a jeho vzhled Border teri..

Knírač střední


Knírač střední Povaha plemene Střední knírač je pes velmi živý, temperamentní a nebojácný. Vyniká značnou inteligencí a lze ho výborně vycvičit. Je také výborným sportovcem. ..

Greyhound


Greyhound (Anglický chrt) Povaha plemene Greyhound je klidný, mírný a někdy vyloženě líný pes. Je inteligentní, učenlivý, citlivý, oddaný, hravý, veselý, velmi rychlý a také ..

Knírač velký


Knírač velký Povaha plemene Typickým rysem velkého knírače je dobromyslnost, vyrovnaná povaha a přirozená inteligence, je také veselý a temperamentní. Svou rodinu miluje a těž..

Búrský buldok


Búrský buldok (Boerboel) Povaha plemene Búrský buldok Boerboel je velmi vitální pes s vyrovnanou povahou. Má silnou, robustní postavu, přitom je však mrštný a pohyblivý. Snadn..

Izraelský neboli kanaánský pes


Kanaánský pes, u nás velmi málo rozšířené plemeno o kterém jste možná ani neslyšeli. Je velmi ostražitý, hbitý a loajální. Hodí se do psího sportu, zároveň bude nerozlučným p..

Flat coated retriever (hladkosrstý retrívr)


Flat coated retrívr je jak vzhledově, tak povahově velmi podobný zlatému retrívrovi. Má rád vodní hrátky, je přátelský s inteligentním výrazem a miluje svou rodinu. Využít se..

Jak postavit boudu pro psa


Když máte psa, je důležité mu zajistit vhodné a pohodlné místo k pobytu. K dispozici jsou různé možnosti, ale jednou z nejlepších je postavení boudy pro psa. V tomto článku s..

Západosibiřská lajka


Povaha plemene Západosibiřská lajka je vyrovnaná, věcná a nekomplikovaná. Plemeno je přátelské a disponuje značnou inteligencí. Poměrně snadno se učí a ráda pracuje. Vychází ..

Ruský toy (moskevský dlouhosrstý toy teriér)


Povaha plemene  Ruský toy je milý, přátelský, veselý, má rád společnost lidí, je prostě takový, jaký má správný společenský pes být. Není agresivní, ale ani bázlivý. Je výbor..

Kromforlaender (Kromforländer )


Povaha plemene Kromforländer má mimořádně dobré vlastnosti. Dobře se snáší s jinými psy, vychází dobře s dětmi. K neznámým lidem se chová spíše zdrženlivě. Kromforländer je s..

Holandský pinč


Holandský pinč (Hollandse Smoushond) Povaha plemene Holandský pinč je velmi veselé a hravé plemeno povahou podobné teriérům. Je velmi aktivní a snadno se učí. Velmi dobře vyc..

Basset


Basset (baset) Povaha plemene Tento psí kamarád je vynikajícím a veselým společníkem. Baseti jsou také velice klidní až flegmatičtí psi a ve svém konání jsou trpěliví a vytrv..

Ainu Ken


Ainu Ken Charakter plemene Ainu-ken je nebojácný a inteligentní pes. Velmi snadno se cvičí a je poslušný a oddaný svému pánovi. Někdy může být problém s jeho svéhlavostí a do..

Zlatý retrívr


Zlatý retrívr (Golden Retriever) Povaha plemene Zlatý retrívr je přátelský, mírný, přítulný, důvěřivý, v neposlední řadě poslušný. Je inteligentní a má vrozené vlohy pro plně..

Péče o malá psí plemena v zimě


Nov 23, 2017 ... U některých plemen se doporučuje na zimu zastřihávat v meziprstním prostoru na tlapce chloupky, aby se tam netvořily sněhové bambulky. Psí ...

Co chcete vědět o Psí Plemena?

Chcete vědět více o Psí Plemena? Od nás dostanete nejžhavější informace, které se aktuálně týkají Psí Plemena a podobných témat.

Proč jsou psí plemena tak rozmanitá?


Aug 12, 2020 ... Rozdíly mezi plemeny z počátku nebyly tak obrovské. Zatímco někteří psi se specializovali na hlídání stáda, jiní byli připoutáni k obydlí, které ...

Psí spřežení


Jan 1, 2019 ... Ale samozřejmě se používají převážně tažná plemena, bez ohledu na pohlaví. Z čistokrevných plemen (s rodokmenem posvěceným FCI) jsou to sibiřské ...

Jak to mají psi s plaváním?


Jul 1, 2022 ... Která plemena patří mezi neplavce a co byste o psím plavání měli vědět? Některá psí plemena jsou přirozenými milovníky vody a jsou pro pobyt ve ...

Psí plemena vhodná pro seniory


Feb 17, 2020 ... Pes svou přítomností rozzáří ✓ život seniorům. Přečtěte si v našem článku, jaká nenáročná plemena jsou pro seniory vhodná.

Psi vhodní na agility


Jul 11, 2021 ... Pokud chceme vychovat šampióna, pak je dobré vzít v potaz, že pro některé plemena psů bude zdolávání překážek snadnější než pro jiná.

Psí život v Anglii


Mar 25, 2017 ... Psi v Anglii jezdí všude zdarma - autobusem, vlakem i metrem. Zakázaná plemena. V České republice žádný z návrhů omezujících chov tzv. "bojových ...

Výběr psa pro canisterapii


Jan 6, 2023 ... Pes musí mít předpoklady pro daný cíl. Vhodné plemeno/pes? Jsou plemena, která jsou přímo pro tuto "práci" určena, ale není to pravidlem a vždy ...

Jak vybrat krmivo pro velká psí plemena


Jan 12, 2016 ... Každý pes není stejný, všichni mají své specifické nároky. Základní rozlišení u krmiv můžeme sledovat u velkých a malých plemen. Velcí psi ...

Jak vybrat krmivo pro malá psí plemena


Dec 21, 2015 ... Superprémiové krmivo pro dospělé psy malých plemen od 10. měsíce věku nabízí značka Optimanova v podobě granulí Adult Mini Chicken & Rice. To ...

První pomoc psa pro BULL plemena


První pomoc psa pro BULL plemena, Psí akce, PESWEB. ... Náplň semináře jsme upravili BULL plemenům na míru! Na vlastním psu si vyzkoušíš obvazové techniky ...

Jak se žije psům a kočkám v Německu


Jun 29, 2014 ... Psi a kočky se tady mají dobře, Německo není chudý stát, ... specifikuje jinak „bojová plemena“, která jsou na listině zakázaných plemen.

Jak pečovat o smečku tažných psů?


Aug 23, 2020 ... V České republice lidé, kteří chovají tažné psy ve smečkách, nejčastěji používají plemena jako sibiřský husky, aljašský malamut, samojed, ...

Ideální plemena pro aktivní pánečky


Nov 25, 2022 ... Tito psi chvíli neposedí a potřebují se pořádně vyřádit! Border kolie – chytrá a neposedná. O tomto velmi oblíbeném plemeni jste už určitě ...

Psí plemena vhodná pro seniory


Feb 17, 2020 ... Pes svou přítomností rozzáří ✓ život seniorům. Přečtěte si v našem článku, jaká nenáročná plemena jsou pro seniory vhodná.

Více toho o psí plemena nemáme

Pro další informace o psí plemena zkuste použít naše vyhledávání s upřesněnými hledanými výrazy, které vám dají další informace o psí plemena.