Zmáčkněte ESC pro zavření

Hlidac

Tipy na vše o Hlidac přímo od chovatelů pro chovatele.

Kavkazák, pes vhodný jako domácí hlídač


Kavkazský pastevecký pes odstraší zloděje už jen svým velkým tělem. Jejich výchova je náročná a někdy potrápí i zkušené chovatele. Když mu ale vysvětlíte, co se dělat smí a c..

Australská kelpie a vše o ní


Kelpie jsou výbornými hlídači, mají přátelskou povahu a milují jak svého majitele, tak celou rodinu. Na výchovu nejsou náročný a zvládne je i méně zkušený jedinec! Vzhled Kel..

Izraelský neboli kanaánský pes


Kanaánský pes, u nás velmi málo rozšířené plemeno o kterém jste možná ani neslyšeli. Je velmi ostražitý, hbitý a loajální. Hodí se do psího sportu, zároveň bude nerozlučným p..

Flat coated retriever (hladkosrstý retrívr)


Flat coated retrívr je jak vzhledově, tak povahově velmi podobný zlatému retrívrovi. Má rád vodní hrátky, je přátelský s inteligentním výrazem a miluje svou rodinu. Využít se..

Západosibiřská lajka


Povaha plemene Západosibiřská lajka je vyrovnaná, věcná a nekomplikovaná. Plemeno je přátelské a disponuje značnou inteligencí. Poměrně snadno se učí a ráda pracuje. Vychází ..

Ruský toy (moskevský dlouhosrstý toy teriér)


Povaha plemene  Ruský toy je milý, přátelský, veselý, má rád společnost lidí, je prostě takový, jaký má správný společenský pes být. Není agresivní, ale ani bázlivý. Je výbor..

Knírač střední


Knírač střední Povaha plemene Střední knírač je pes velmi živý, temperamentní a nebojácný. Vyniká značnou inteligencí a lze ho výborně vycvičit. Je také výborným sportovcem. ..

Ainu Ken


Ainu Ken Charakter plemene Ainu-ken je nebojácný a inteligentní pes. Velmi snadno se cvičí a je poslušný a oddaný svému pánovi. Někdy může být problém s jeho svéhlavostí a do..

Zlatý retrívr


Zlatý retrívr (Golden Retriever) Povaha plemene Zlatý retrívr je přátelský, mírný, přítulný, důvěřivý, v neposlední řadě poslušný. Je inteligentní a má vrozené vlohy pro plně..

Východosibiřská lajka


Povaha a charakter východosibiřské lajky Východosibiřská lajka je klidné a vyrovnané povahy. Je velmi inteligentní a snadno se učí. Rychle si zvyká a není pro ni problém žít i..

Vestfálský jezevčíkovitý honič


Povaha plemene Vestfálský jezevčíkovitý honič se vyznačuje živou a veselou povahou. Je to plemeno vyrovnané, sebejisté a během práce prokazuje velkou odvahu a výdrž. Doma je k..

Velškorgi - Cardigan


Povaha plemene Velškorgi Cardigan se velice brzy váže na svou rodinu, vytváří si opravdu silné pouto a poté se stává věrným a oddaným společníkem. I přes malý vzrůst mu nechyb..

Velký švýcarský salašnický pes


  Povaha plemene I přes svůj impozantní vzhled má velký švýcarský salašnický pes mírnou vyrovnanou povahu. Může se chlubit odvahou a inteligencí, v každé situaci se chová nebo..

Uruguayský cimarron


Povaha plemene Cimarron je velmi odvážný a vyrovnaný pes. Vyniká značnou inteligencí a díky tomu lze dobře cvičit, musí se však začít včas. Stejně tak je nutná socializace už ..

Trpasličí pinč


Povaha plemene Trpasličí pinč je pes, který je svou velikostí přímo ideální do města a do bytu. Je malý, milý a přítulný. Navíc je skvělý hlídač a jeho štěkot rozhodně předčí ..

Tibetský teriér


Povaha plemene Tibetský teriér je živý, veselý, ostražitý a inteligentní pes. Děje-li se něco neobvyklého, štěká a hned tak něčeho se nezalekne, proto je výborným hlídačem. Sv..

Thajský ridgeback


(Thailand Ridgeback)   Povaha plemene Thajský ridgeback je velmi inteligentní, aktivní a milé plemeno. Má velmi rád pohyb. Pozorně sleduje své okolí, proto je dobrým hlídačem...

Švédský losí pes


Povaha plemene Švédský losí pes je milý, odvážný a energií překypující pes. Svému pánovi je oddaným společníkem. Je to velmi inteligentní a pracovité plemeno. Má silně vyvinut..

Šiperka


(Schipperke) Povaha plemene Šiperka (Schipperke) je vynikající hlídač a strážce. Je sebevědomá a dominantní, ale konflikty nevyhledává. Přesto, že je šiperka malý pes, hlídá s..

Šiba Inu - Shiba


Povaha plemene Šiba inu je ostražitý a upřímný pes. Neustále si vyžaduje pozornost svého okolí, chce, aby se vše točilo kolem něj. Na každý neznámý zvuk, neznámého člověka neb..

Šeltie - Šetlandský ovčák


(shetlandský ovčák) Povaha plemene Šeltie - Shetlandský ovčák je ostražitý, inteligentní, mírumilovný, silný, temperamentní a oddaný. Svého pána miluje a je ostražitý k cizím ..

Šarplaninec - Šarplaninský ovčák


Povaha plemene Šarplaninec je ostražitý pes, energický, zodpovědný, samostatný, výborný hlídač, oddaný jen svému pánovi a jeho rodině. Je čistotný a má výbornou paměť. Šarplan..

Šarpej - Shar-Pei


Šarpej - Shar-Pei (Chinese Fighting Dog) Povaha plemene Šarpej (Shar-Pei) je chytrý, nezávislý, hrdý, samostatný ale přítulný, hodný a chytrý pes. K majiteli se nepřivazuje. J..

Středoasijský pastevecký pes


(Central Asian Shepherd) Povaha plemene Středoasijský pastevecký pes je velmi vyrovnaný a klidný společník. Je nenáročný, snese rozdílné klimatické podmínky, jako je horko, ne..

Stafordširský bullteriér


(Staffordshire Bull Terrier) Povaha plemene Stafordšírský bullterier je velmi statečný, nebojácný a houževnatý pes. Je spolehlivý a velice milý společník. Musíme vyvrátit zako..

Slovenský čuvač


(Slovakian chovach) Povaha plemene Slovenský čuvač je velice dobrý společník. Miluje všechny členy rodiny a svou lásku rozděluje mezi všechny členy rodiny stejnou mírou. Hodí ..

Co chcete vědět o Hlidac?

Chcete vědět více o Hlidac? Od nás dostanete nejžhavější informace, které se aktuálně týkají Hlidac a podobných témat.

Aljašský malamut - vlčí pes


Jan 29, 2015 ... Není to hlídač. Aljašský malamut je laskavý, přátelský pes, nikdy nebude psem jednoho pána. Je oddaným společníkem do nepohody a miluje ...

Historie záchranářských psů


Feb 27, 2015 ... Jiří Zeman. Pohled do historie. Pes doprovází člověka od nepaměti. Začínal jako ochránce území a obydlí, postupně se z něj stal i hlídač stád či ...

Jaká jsou nejchytřejší plemena psů?


Jan 31, 2016 ... Fousek je inteligentní, přizpůsobivý a snadno vycvičitelný. Uplatnil se i jako dobrý hlídač. Umí vycítit, když je něco v nepořádku a nebojí se ...

Pravidla psí koupačky


Jul 17, 2019 ... Mezi jeho předky se řadí i psi z doby kamenné. Je to mimořádně učenlivý pes a skvělý hlídač. Charakteristická je pro něj velmi bohatá srst ...

Chov hus


Apr 9, 2014 ... Husa domácí patří mezi nejstarší zdomácnělé ptáky. V dávných dobách byla chována jako společenské zvíře, hlídač obydlí, a teprve později ke ...

Kočka divoká se vrací


Dec 21, 2016 ... Je to mimořádně učenlivý pes a skvělý hlídač. Charakteristická je pro něj velmi bohatá srst odstávající od těla.

Armáda potkanů


Feb 4, 2015 ... Je to mimořádně učenlivý pes a skvělý hlídač. Charakteristická je pro něj velmi bohatá srst odstávající od těla.

Kam umístit psa o dovolené


Jul 22, 2016 ... Tuto službu bych tedy nezvolila, pokud by hlídač neměl dostatek pozitivních hodnocení. Pokud tedy chcete nebo musíte jet na dovolenou, ...

Je lepší pořídit psa nebo fenu?


May 20, 2017 ... Pohlaví Vašeho nového pejska hraje při ✓ rozhodování také velkou roli. Fena nebo pes mohou mít totiž odlišné povahy i potřebu péče.

Více toho o hlidac nemáme

Pro další informace o hlidac zkuste použít naše vyhledávání s upřesněnými hledanými výrazy, které vám dají další informace o hlidac.