Zmáčkněte ESC pro zavření

Rika

Tipy na vše o Rika přímo od chovatelů pro chovatele.

Proč si nekupovat psa, ale vzít ho z útulku


Útulky už pejsky, kteří jsou s nimi delší dobu, znají. Některé útulky provozují dočasné péče. Pejsci v dočaskách jsou umístěny do rodiny a při podpisu adopční smlouvy se rodi..

Basset


Basset (baset) Povaha plemene Tento psí kamarád je vynikajícím a veselým společníkem. Baseti jsou také velice klidní až flegmatičtí psi a ve svém konání jsou trpěliví a vytrv..

Vendéeský hrubosrstý baset


Povaha plemene Vendéeský hrubosrstý baset patří mezi nenáročné psy. Jedná se o velice živého, aktivního, rychlého a pohyblivého lovce s dobrým hlasem, přesto je i společenský..

Velký münsterlandský ohař


Povaha plemene Jedná se o plemeno velmi společenské a hravé. Tito psi jsou energičtí a pracovití. Nebývají nervózní ani agresivní. Jsou to velmi chytří a dobře cvičitelní psi...

Tibetský španěl


Povaha plemene Tibetský španěl je milý, citlivý, veselý a inteligentní pes. Říká se, že je to "velký pes v malém". Umí být velmi klidný, soustředěný a důstojný. Má ale také vl..

Švýcarský honič


(Lucernský honič, bernský honič, jurský honič, švycký honič, Schweizer Laufhund, Swiss Hound) Povaha plemene Plemeno švýcarský honič se dělí na čtyři různá plemena lišící se n..

Stabyhoun - Frízský ohař


Povaha plemene Frízský ohař je velmi dobrý společník. Je velice milý. Miluje děti. Dá se velice dobře cvičit, je inteligentní. Jeho krev lovce se v něm nezapře. Je to klidný p..

Skotský jelení pes


(Deerhound) Povaha plemene V tomto pejskovi najdete opravdu velice věrného a oddaného přítele. Skotský jelení pes je věrný jednomu pánovi. Je velice klidný, mírný a snášenlivý..

Sicilský chrt - honič


(Cirneco delľ Etna, Sicilian Hound) Povaha plemene Sicilský chrt je lovecký pes, přizpůsobený náročnému terénu, dobře odolává chladu a dešti. Vhodný zejména pro lov divokých k..

Sedmihradský honič


(Erdelyi kopo) Povaha plemene Tito psi mají svůj samostatný úsudek, jsou velmi inteligentní a také iniciativní. Nejdůležitějším povahovým rysem sedmihradského honiče je ale ne..

Rhodéský ridgeback


Povaha plemene Povaha tohoto velkého psa je velmi přátelská. Potřebuje mít stálý kontakt s člověkem, ale je nutné jej pevně a důsledně vychovávat, ne však tvrdě. K cizím lidem..

Rakouský krátkosrstý pinč


(Austrian Shorthaired Pinscher) Povaha plemene Rakouský krátkosrstý pinč je velice živý a pohyblivý pes, přátelský, odvážný a inteligentní, tvrdý sám k sobě. Tento pes velice ..

Pražský krysařík


(Prague Ratter) Povaha plemene Pražský krysařík je jemný a mazlivý pes, který je vhodný do každé rodiny. Svému pánovi je bezmezně oddán a hezký vztah si utvoří i k dětem. Přes..

Německý pinč


Německý pinč (Deutscher Pinscher, German Pinscher, Standardní pinč) Povaha plemene Je to velmi pohyblivý a energický pes. Jeho charakter obsahuje především hravost a veselost...

Německý ohař krátkosrstý


Německý ohař krátkosrstý (Deutscher Kurzhaariger Vorstehhund) „Krátkosrstý ohař je kamarád, který se podobá psovi!" Krátkosrstý německý ohař je nejuniverzálnější ohař s vynika..

Německý ohař drátosrstý


Německý ohař drátosrstý (Německý hrubosrstý ohař, German Wirehaired Pointer, Deutsch Drahthaar ) „Ohař je lovec tělem i duší, zvláště lehce si uloví naše srdce!" Němečtí ohaři..

Německá doga


Německá doga (Deutsche Dogge, Great Dane, German Mastiff, Grand Danois) Povaha plemene „Velký pes s velkým srdcem!" V rodině se okamžitě stane plnohodnotným členem. K tomu dog..

Mexický naháč


Mexický naháč (Xoloitzquintle, xolo ) Povaha plemene Mexický naháč Mexický naháč je klidný nebojácný pes, od přírody šťastný a veselý. Dospělý xolo, jak se mu také říká, je zv..

Manchester teriér


Manchester teriér Povaha plemene Tento, pro nás trochu netradiční zástupce z říše teriérů, svou krev rozhodně nezapře. Manchester teriér je temperamentní, ostražitý, veselý a ..

Malý modrý gaskoňský honič


Malý modrý gaskoňský honič Povaha plemene Tito psi mají vřelou povahu. Co se týče jeho pracovních vlastností, malý gaskoňský honič má výborný čich, všestranné lovecké nadání a..

Laponský pes


Laponský pes Povaha plemene Ačkoli jde o plemena původně ovčácká, velice dobře se adaptovala do role domácích mazlíčků. Není divu. Pes je veselý, vitální, hravý, přátelský a v..

Landseer


Landseer Povaha plemene O velkých psech se říká, že bývají mírumilovnější a přátelštější, než malá plemena. Landseer není výjimkou, je to velice milé a společenské plemeno. Mo..

Labradorský retrívr


Labradorský retrívr (labrador, Labrador retriever) Povaha plemene Všestranný, inteligentní, nekonfliktní a přátelský pes je oblíbený nejen jako rodinný společník. Někteří labr..

Kerry Blue Teriér


Kerry Blue Teriér Povaha plemene Kerry blue teriér je veselý, temperamentní, přítulný pes s kouzelným a přitažlivým zevnějškem, ale je i velmi pozorný. Má velmi rychlé reakce...

Italský spinone


Italský spinone (Spinone Italiano, Italian Wire-haired Pointing Dog) Povaha plemene Italský spinone je výborný lovecký pes vhodný pro práci na suchu i ve vodě. Pracuje sice po..

Italský ohař


Italský ohař (Bracco Italiano, Italian Pointing Dog) Povaha plemene Italský ohař je inteligentní a energický lovecký pes, který sice pracuje pomalu, ale zato neúnavně. Je vhod..

Istrijský krátkosrstý honič


Istrijský krátkosrstý honič (Istarski Kratkodlaki Gonič, Istrian Short-haired Scent Hound) Povaha plemene Istrijský krátkosrstý honič je výborný honič, používaný hlavně na lov..

Istrijský hrubosrstý honič


Istrijský hrubosrstý honič (Istarski Oštrodlaki Gonič, Istrian Wire-Haired Scent Hound, barbini) Povaha a charakter Istrijský hrubosrstý honič je prvotřídní lovecký honič, kte..

Irský vodní španěl


Irský vodní španěl (Irish Water Spaniel)   Povaha plemene Irský vodní španěl je klasický lovecký pes, kvůli svým vlastnostem využívaný zejména pro lov vodní zvěře. Má výborný ..

Co chcete vědět o Rika?

Chcete vědět více o Rika? Od nás dostanete nejžhavější informace, které se aktuálně týkají Rika a podobných témat.

Jak pes říká, že je ve stresu


Jun 17, 2020 ... Jak pes říká, že je ve stresu ... Výkon ovlivňuje nervozita a stres psovoda. Ale každý tým tvoří dva a bohužel ani náš pes není stresu odolný a ...

Psi a senioři


Apr 29, 2016 ... RIKA · RIKA. Pohlaví. Fena Icon: Fena. Věk. 7 let. 7. Velikost. Malý (do 30 cm) Icon: Malý (do 30 cm). Plemeno. Kříženec ...

Boxer - pes s kouzlem osobnosti


Jun 23, 2014 ... Opravdu cvičení a všechno okolo milují,“ říká chovatelka Radana Vaňurová. „Naše psy trénujeme podle národního zkušebního řádu NZŘ anebo ...

Jak se chovat na psích hřištích


Jul 25, 2017 ... Za chování svého psa máte po celou dobu návštěvy parku nebo hřiště zodpovědnost. · Pes navštěvující psí park nebo hřiště musí mít platné veškerá ...

Mořský vlk není jen druh ryby!


Jul 17, 2017 ... Na pobřeží tichého oceánu v Britské Kolumbii můžete najít zvláštní vlky - říká se jim “mořští vlci” a žijí dvěma tlapami v oceánu. Plavou z ...

Tajemství kočičích vousů


Apr 21, 2017 ... Často se ale setkávám s dotazy nováčků, kteří neví, co je čeká, a je to pro ně krok do neznáma ,“ říká Klára Miketová, která se kromě jiného ...

Separační úzkost u psa


Mar 29, 2021 ... Separační úzkostí trpívají nervově labilnější psi a velmi často psi „závisláci“. Znáte to, takový svého pána nesmírně milující pes s ním chce ...

I kočky mají své drogy


Jul 21, 2017 ... Plodům se říká minikiwi a jsou jedlé. Mladé sazenice ale musíte před kočkami řádně hlídat a počítejte i s tím, že větvičky a kořen pak budete ...

Malý velký pes - Francouzský buldoček


Feb 22, 2014 ... Psík, o němž se říká, že je tak ošklivý, až je krásný, patří mezi tzv. dogovité psy, kteří kdysi sloužili k lovu, ostraze svého pána a též ...

Ideální plemena pro aktivní pánečky


Nov 25, 2022 ... Toto středně velké plemeno oplývá neomezenou energií a říká se, že patří mezi nejinteligentnější psy. Border kolie se rády všemu naučí a ...

Více toho o rika nemáme

Pro další informace o rika zkuste použít naše vyhledávání s upřesněnými hledanými výrazy, které vám dají další informace o rika.