Zmáčkněte ESC pro zavření

Feny

Tipy na vše o Feny přímo od chovatelů pro chovatele.

Izraelský neboli kanaánský pes


Kanaánský pes, u nás velmi málo rozšířené plemeno o kterém jste možná ani neslyšeli. Je velmi ostražitý, hbitý a loajální. Hodí se do psího sportu, zároveň bude nerozlučným p..

Československý vlčák a rizika jeho chovu


Uvažujete nad koupí vlčáka? Zde se dozvíte, jestli je plemeno vhodné pro vás a jaké je jeho potencionální využití. Vzhled  Československý vlčák je větší než psi, kteří se řad..

Ruský toy (moskevský dlouhosrstý toy teriér)


Povaha plemene  Ruský toy je milý, přátelský, veselý, má rád společnost lidí, je prostě takový, jaký má správný společenský pes být. Není agresivní, ale ani bázlivý. Je výbor..

Greyhound


Greyhound (Anglický chrt) Povaha plemene Greyhound je klidný, mírný a někdy vyloženě líný pes. Je inteligentní, učenlivý, citlivý, oddaný, hravý, veselý, velmi rychlý a také ..

Basset


Basset (baset) Povaha plemene Tento psí kamarád je vynikajícím a veselým společníkem. Baseti jsou také velice klidní až flegmatičtí psi a ve svém konání jsou trpěliví a vytrv..

Yorkšírský teriér


Yorkšírský teriér (Yorkshire Terrier, jorkšír, jorkšírák) Povaha plemene Jorkšírský teriér je velmi oddán svému pánu, k cizím lidem je většinou nedůvěřivý. Je velmi živý a te..

Východosibiřská lajka


Povaha a charakter východosibiřské lajky Východosibiřská lajka je klidné a vyrovnané povahy. Je velmi inteligentní a snadno se učí. Rychle si zvyká a není pro ni problém žít i..

Vendéeský hrubosrstý baset


Povaha plemene Vendéeský hrubosrstý baset patří mezi nenáročné psy. Jedná se o velice živého, aktivního, rychlého a pohyblivého lovce s dobrým hlasem, přesto je i společenský..

Velškorgi - Cardigan


Povaha plemene Velškorgi Cardigan se velice brzy váže na svou rodinu, vytváří si opravdu silné pouto a poté se stává věrným a oddaným společníkem. I přes malý vzrůst mu nechyb..

Velskorgi - Pembroke


Povaha plemene Tato mimořádně velká psí osobnost budí často rozporuplné pocity. Někteří lidé považují jeho vzhled za komický, jiní obdivují velškorgiho, který je oblíbencem a..

Velký münsterlandský ohař


Povaha plemene Jedná se o plemeno velmi společenské a hravé. Tito psi jsou energičtí a pracovití. Nebývají nervózní ani agresivní. Jsou to velmi chytří a dobře cvičitelní psi...

Uruguayský cimarron


Povaha plemene Cimarron je velmi odvážný a vyrovnaný pes. Vyniká značnou inteligencí a díky tomu lze dobře cvičit, musí se však začít včas. Stejně tak je nutná socializace už ..

Tibetský teriér


Povaha plemene Tibetský teriér je živý, veselý, ostražitý a inteligentní pes. Děje-li se něco neobvyklého, štěká a hned tak něčeho se nezalekne, proto je výborným hlídačem. Sv..

Tibetská doga


Povaha plemene Tibetská doga má mírnější povahu. Je oddaná svému pánovi. Svoji radost z návratu svých majitelů domů po delší nepřítomnosti projevuje až příliš nadšeně. Tibetsk..

Švýcarský honič


(Lucernský honič, bernský honič, jurský honič, švycký honič, Schweizer Laufhund, Swiss Hound) Povaha plemene Plemeno švýcarský honič se dělí na čtyři různá plemena lišící se n..

Španělský mastin


Povaha plemene Španělský mastin je inteligentní a sebevědomý. Svojí síly si je vědom, ale používá ji pouze proti nepřátelům a to jsou pro něho šelmy. Španělský mastin je velmi..

Šeltie - Šetlandský ovčák


(shetlandský ovčák) Povaha plemene Šeltie - Shetlandský ovčák je ostražitý, inteligentní, mírumilovný, silný, temperamentní a oddaný. Svého pána miluje a je ostražitý k cizím ..

Šarplaninec - Šarplaninský ovčák


Povaha plemene Šarplaninec je ostražitý pes, energický, zodpovědný, samostatný, výborný hlídač, oddaný jen svému pánovi a jeho rodině. Je čistotný a má výbornou paměť. Šarplan..

Sussex španěl


Povaha plemene Sussex španěl je přítulný, veselý a uštěkaný pes, aktivní a neúnavný pracant, který je vždy ve střehu. Bývá mazaný a trochu svéhlavý, někdy žárlivý. Sussex špan..

Slovenský čuvač


(Slovakian chovach) Povaha plemene Slovenský čuvač je velice dobrý společník. Miluje všechny členy rodiny a svou lásku rozděluje mezi všechny členy rodiny stejnou mírou. Hodí ..

Sibiřský husky


(hasky, Arctic Husky, Siberia Hund) Povaha plemene Husky je věrný kamarád s velkou chutí do života. Rád si hraje s dětmi a je přátelský i k ostatním lidem a psům. Není vhodný ..

Pudlpointr


(Pudelpointer) Povaha plemene Pudlpointr je vyrovnaný a klidný pes, který má své reakce pod kontrolou. Je nebojácný, ale není agresivní. Je poměrně dobře ovladatelný a má pevn..

Co chcete vědět o Feny?

Chcete vědět více o Feny? Od nás dostanete nejžhavější informace, které se aktuálně týkají Feny a podobných témat.

První hárání


Jul 7, 2017 ... K prvnímu hárání feny dochází různě, podle plemena a velikosti psa. Většinou to bývá mezi 7. až 14. měsícem u menších a středních plemen, ...

Hárání a vše kolem něj


May 22, 2018 ... Pokud se rozhodujete, nebo jste si již pořídili psa, je dobré vědět, co s sebou přinášejí ✓ jednotlivá období psího věku.

Kastrovat či nekastrovat I. - feny


Nov 25, 2016 ... Mám kastrovaného psa a nemá problém v komunikaci s ostatními - i neznámými psy. To samé platilo i u mé kastrované feny. Já, stejně jako všechny ...

Fena si myslí, že je březí. Co s tím?


Jun 6, 2023 ... Falešná březost ovlivňuje i chování feny vůči ostatním psům a obecně svému okolí. Běžně nekonfliktní i hravý pejsek může nyní na ostatní psy ...

7 důležitých informací o hárání fen


Feb 5, 2020 ... 1. Kdy fena začíná hárat? První hárání se obvykle vyskytuje mezi 6 až 24 měsícem života feny. · 2. Jak často fena hárá? · 3. Jak dlouho trvá ...

Narušené mateřské chování


May 11, 2023 ... Ne všechny feny jsou dobrými matkami, jiné naopak s nadšením přitulí i mláďata jiných druhů. Co bývá příčinou poruch mateřského chování?

Pejskiáda o Vlkův pohár


Z výstavy jsou vyloučeny háravé feny a feny ve vyšším stupni březosti. Kousaví psi musí mít náhubek. Je zakázáno používat ostnatý obojek. Volné pobíhání psů ...

Kyjovský škrpál IV. ročník


Všeobecná ustanovení: MÍSTO KONÁNÍ – kynologický areál ZKO Kyjov – Boršov KATEGORIE SOUTĚŽE – ZZO – pro psy a feny bez zkoušky NZŘ a s nejvyšší složenou ...

Kastrace psů


Feb 21, 2014 ... Nekastrovaná fenka je cca 2x ročně atraktivní i pro cizí psy /ne jen pro Vašeho/,proto kastrací feny zabráníte nechtěnému vrhu štěňátek ...

Křenovická voříškiáda 2015


Z výstavy se vylučují háravé feny, feny ve vyšším stupni březosti a kojící feny a kupírovaní psi. Facebooková událost · http://zko-krenovice.webnode.cz/.

Je lepší pořídit psa nebo fenu?


May 20, 2017 ... Vyvinutým psím smyslům neunikne žádná hárající fena v širokém okolí. U některých pejsků je možné pozorovat (při ucítění hárající feny) problém ...

Pejskiáda Dobrovítov


2) Voříšci a kříženci a) psi a feny do 40cm* b) psi a feny nad 40cm* * - výška psa měřena v kohoutku. V této kategorii bude přihlíženo jak k exteriéru ...

Voříškiáda Fauničky - I.ročník


Voříšci feny do 40cm; Voříšci fena nad 40cm; Voříšci psi do 40cm ... Psi bez PP nad 40cm; Kategorie senior voříšci - psi i feny nad 9 let; Kategorie senior ...

První hárání


May 5, 2016 ... K prvnímu hárání feny dochází různě, podle plemena a velikosti psa. Většinou to bývá mezi 7. až 14. měsícem u menších a středních plemen, ...

Více toho o feny nemáme

Pro další informace o feny zkuste použít naše vyhledávání s upřesněnými hledanými výrazy, které vám dají další informace o feny.